Home / šport / KHL / Slovan prehral na tripe aj piaty zápas za sebou, neuspel ani proti Dinamu Minsk

Slovan prehral na tripe aj piaty zápas za sebou, neuspel ani proti Dinamu Minsk

MINSK 11. decembra (WebNoviny.sk) – Ani záverečný piaty zápas na „tripe“ po klziskách súperov nemal pre hokejistov Slovana Bratislava víťaznú príchuť. Slovanisti prehrali na ľade bieloruského zástupcu Dinama Minsk 1:3 (0:1, 1:2, 0:0).

Táto strata bodov prišla dva dni po debakli na ľade Spartaka Moskva (2:8). Celkovo majú „belasí“ v tejto sezóne na konte až 29 prehier a v tabuľke Západnej konferencie KHL im patrí predposledná 12. priečka. Minsk je o dve miesta vyššie, ale má až o 13 bodov viac ako Slovan.

Odporúčame:
Slovan Bratislava utŕžil na ľade Spartaka Moskva výprask, o prehru sa postaralo sedem hráčov

Slovenský zástupca v KHL sa najbližšie predstaví 18. decembra doma proti Barysu Astana (19.00 h).

Všetky štyri góly v Minsk Aréne sa zrodili v presilovkách. Hráči Minska sa ujali vedenia v 18. min zásluhou Kanaďana Marca-Andreho Gragnaniho. V 32. min Kanaďan s bieloruským občianstvom Charles Linglet zvýšil na 2:0 pre domácich.

O dve minúty neskôr znížil rovnako v početnej výhode na 1:2 z pohľadu hostí Martin Réway. Pre 22-ročného kreatívneho útočníka to bol premiérový zásah v drese Slovana a zároveň aj v KHL. Ubehli ďalšie tri minúty a dvojgólové vedenie Dinamu prinavrátil Američan Jack Skille. Skóre sa už od tohto momentu až do konca zápasu nemenilo. Minsk ukončil sériu štyroch prehier.

Kontinentálna hokejová liga

pondelok

Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 18. Gragnani (Skille, Howden), 32. Linglet (Howden, Fontaine), 37. Skille (Gragnani, Howden) – 34. Réway (J. Mikúš, Meszároš)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Skalický (Slovan) 5+DKZ za narazenie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Soin, Ovčinnikov – Zacharenkov, Nikolajev, 8517 divákov

Zostavy:
Dinamo: Enroth – Gragnani, Denisov, Korobov, Osipov, Khenkel, Lisovec, Bujnickij, Šinkevič – Fontaine, Howden, Skille – Stepanov, Kovyršin, Pavlovič – Kogalev, Šarangovič, Linglet – Drozd, Volkov, Kitarov
Slovan: J. Štěpánek – Despres, Barker, Švarný, T. Voráček, Meszároš, Sersen, Bačík – Buchtele, Colby Genoway, Kašpar – Skalický, T. Hrnka, Ščerbatov – J. Mikúš, Z. Boychuk, Réway – M. Hecl, Sádecký, M. Sloboda

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):

Eduard Zankovec (tréner Slovana Bratislava): „Gratulujem domácim k víťazstvu. Doplatili sme sa na zbytočné útočné fauly. Navyše nám nevyšli ani hry v oslabení. Dinamo zahralo početné výhody veľmi dobre a rozhodlo nimi o výsledku zápasu.“

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, hokej, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan prehral na tripe aj piaty zápas za sebou, neuspel ani proti Dinamu Minsk © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *