Home / EKONOMIKA / Siemens podpísal kontrakt v hodnote stoviek miliónov eur, v Líbyi postaví dve elektrárne

Siemens podpísal kontrakt v hodnote stoviek miliónov eur, v Líbyi postaví dve elektrárne

BERLÍN 11. decembra (WebNoviny.sk) – Nemecký priemyselný konglomerát Siemens podpísal kontrakt v hodnote približne 700 mil. eur na výstavbu dvoch elektrární v Líbyi, ktoré budú používať ako palivo plyn.

Termín prevádzky neuviedli

Spoločnosť v pondelok uviedla, že elektrárne postaví v mestách Misráta a Tripolis. Hodnota kontraktu, ktorý konglomerát uzavrel so štátnou firmou General Electricity Company of Libya, zahŕňa aj dohody o dlhodobej údržbe.

Odporúčame:
Zamestnanci jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach stiahli svoje výpovede

Siemens konštatoval, že výstavbou elektrární sa kapacita Líbye pri výrobe elektriny zväčší o zhruba 1,3 gigawattu. Spoločnosť však nekonkretizovala, kedy budú nové elektrárne uvedené do prevádzky.

Tlak obnoviteľných zdrojov energie

O novej zákazke Siemens informoval len niekoľko týždňov po tom, ako ohlásil plány na globálne zníženie počtu zamestnancov o približne 6 900 vrátane divízie energetiky. Firma uviedla, že dôvodom je prudký pokles zisku pre rastúci tlak zo strany obnoviteľných zdrojov energie.

Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.

Viac k témam: elektráreň, Líbya, Siemens
Zdroj: Webnoviny.sk – Siemens podpísal kontrakt v hodnote stoviek miliónov eur, v Líbyi postaví dve elektrárne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ústavný súd nepozastavil účinnosť rozpočtu, opozícii sa nepáčilo skrátenie rozpravy

Skupina 31 poslancov parlamentu totiž žiadala súd o začatie konania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *