Home / SVET / Mužovi sa zdali opatrenia proti koronavírusu nedostatočné, ale na súde so žalobou neuspel

Mužovi sa zdali opatrenia proti koronavírusu nedostatočné, ale na súde so žalobou neuspel

3.12.2020 (Webnoviny.sk) – Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) zamietol žalobu istého Francúza, ktorý tvrdil, že opatrenia francúzskej vlády proti novému koronavírusu nie sú dostatočné.

Vo štvrtok rozhodol, že žaloba Renauda Le Maillouxa je neprípustná, pretože nemohol preukázať, že opatrenia, na ktoré sa sťažuje, sa ho priamo dotkli.

Le Mailloux, ktorý žije v Marseille, sa vo Francúzsku pridal k neúspešnému súdnemu konaniu, ktorého cieľom bolo získať súdny príkaz pre francúzsku vládu, aby poskytla zdravotníckym zamestnancom respirátory FFP2 a FFP3, chirurgické masky pre pacientov a hromadné testovacie zariadenia na koronavírus pre všetkých.

Primerané a presvedčivé dôkazy

Skupina žalobcov tiež chcela, aby vláda autorizovala použitie kombinácie látok hydroxychlorochín a azitromycín pre vysokorizikových pacientov s ochorením COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

ESĽP rozhodol, že sa žalobcovia „nemôžu sťažovať na ustanovenie domáceho práva, domácu prax alebo verejné akty len preto, že sa zdá, že sú v rozpore s Dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd“.

Tiež musia „poskytnúť primerané a presvedčivé dôkazy o pravdepodobnosti, že nastane porušenie, ktoré sa ich osobne dotýka“.

Vláda uznala určité prešľapy

V súvislosti s riešením pandémie vo Francúzsku vzniklo mnoho žalôb zameraných na vládu, opatrovateľské domovy a ďalších.

Vláda uznala určité prešľapy, no argumentuje, že nedostatok masiek bol začiatkom tohto roka celosvetovým problémom a že prijímala politické rozhodnutia na základe vtedajších obmedzených vedeckých poznatkov o koronavíruse.

Francúzsko od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 2,2 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 50-tisíc potvrdených súvisiacich úmrtí.

Viac k témam: Koronavírus, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mužovi sa zdali opatrenia proti koronavírusu nedostatočné, ale na súde so žalobou neuspel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *