Home / SLOVENSKO / Objavte slovenské Vianoce

Objavte slovenské Vianoce

27.11.2020 (Webnoviny.sk) – Priemerný slovák minie podľa minuloročných štatistík na Vianoce 200 Eur na darčeky. Keby len 100 000 z nás naozaj minulo túto sumu, je to 200 miliónov Eur. A teraz si predstavte, že tieto peniaze minieme tu na Slovensku za domáce výrobky a podporíme tak domácu produkciu a ľudí. Nebolo by to úžasné? Práve v tejto ťažkej situácii by toto gesto zachránilo mnoho  pracovných miest, dobrých nápadov a hlavne nádej, že keď si vzájomne pomôžeme, vieme prežiť aj ťažké časy.

Toto však nie je nereálne. Na Slovensku máme množstvo úžasných výrob a značiek, ktoré robia svetové kúsky a vôbec o nich nevieme. Sú tu fabriky a  ľudia, ktorí šijú parádne obleky, kvalitné košele, trendové topánky, pletú kvalitné ponožky a svetre, tvoria svetovú spodnú bielizeň, produkujú úžasné bytové textílie, kvalitné detské topánočky, či dospelácku obuv, nadčasové kabelky, ekologické a ergonomické školské tašky a mnoho ďalších vecí.

Práve preto vznikla po prvej vlne pandémie iniciatíva Obleč sa doma. Sústreďuje slovenské značky, ktoré aj na Slovensku vyrábajú a predstavuje ich širokej verejnosti. Ako napovedá názov iniciatívy, všetky značky sú z textilného, odevného, kožiarskeho a obuvníckeho odvetvia. Okrem toho združuje  nielen značky, ale aj lokálne výroby a chce vytvoriť silný hlas celého priemyslu voči štátnym inštitúciám. V priebehu pol roka sa jej podarilo dať dokopy viac ako 90 značiek a výrob a vytvárajú tak jedinečnú platformu pre ľudí spoznať aké krásne veci doma robíme a dokonca výroby medzi sebou prepájať a tvoriť tak nové príležitosti a nápady.

Ak sa rozhodnete tento rok nakúpiť vianočné darčeky od slovenských výrobcov, určite navštívte www.oblecsadoma.sk

Výber je naozaj veľký, nájde sa niečo pre každého člena rodiny- od tých najmenších

Až po svokru, od hlavy až po päty, do postele či na šport, a dokonca i doplnky či rôzne dekorácie do domácnosti.

Informačný servis

Viac k témam: Fusakle, Obleč sa doma, PR, Vianoce
Zdroj: Webnoviny.sk – Objavte slovenské Vianoce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *