Home / POLITIKA / SaS dýcha na chrbát hnutiu OĽaNO, voľby by vyhral Hlas-SD a Smer-SD je až za kotlebovcami

SaS dýcha na chrbát hnutiu OĽaNO, voľby by vyhral Hlas-SD a Smer-SD je až za kotlebovcami

27.11.2020 (Webnoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, zvíťazila by strana expremiéra Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 21,3 percenta.

Na druhom mieste by sa umiestnilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorému by svoj hlas odovzdalo 15,8 percenta oslovených. Tretie miesto by obsadila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorú by volilo 14,2 percenta účastníkov prieskumu.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis pre reláciu TV Joj Na hrane na vzorke 1 021 respondentov, ktorý vykonala v dňoch 20. až 25. novembra.

Do parlamentu by sa dostalo osem politických subjektov. Na ďalších miestach sa v prieskume umiestnili Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (8,1 percenta), Smer – sociálna demokracia (7,9 percenta), Progresívne Slovensko (5,5 percenta), hnutie Sme rodina (5,3 percenta) a Strana maďarskej komunity (5,2 percenta). Pred bránami parlamentu by ostalo Kresťanskodemokratické hnutie (štyri percentá) aj vládna strana Za ľudí (3,8 percenta).

Viac k témam: prieskum, volebný prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS dýcha na chrbát hnutiu OĽaNO, voľby by vyhral Hlas-SD a Smer-SD je až za kotlebovcami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *