Home / SVET / Veľká Británia uvoľní pred Vianocami viacero opatrení, rodinné stretnutia dostali zelenú

Veľká Británia uvoľní pred Vianocami viacero opatrení, rodinné stretnutia dostali zelenú

25.11.2020 (Webnoviny.sk) – Britské úrady v utorok dali „zelenú“ stretnutiam príbuzných a známych v čase Vianoc. Uvoľnili viacero opatrení, vďaka čomu nebudú musieť cestujúci prichádzajúci z cudziny podstúpiť dosiaľ povinnú 14-dňovú karanténu a bude stačiť preukázanie sa negatívnym testom na COVID-19 spolu s kratšou 5-dňovou izoláciou.

Regionálne vlády v Spojenom kráľovstve sa dohodli, že počas sviatočného obdobia zmiernia obmedzenia týkajúce sa cestovania a spoločenských stretnutí, aby sa rodinní príslušníci a priatelia mohli stretávať.

Vianočná bublina

Počas piatich dní od 23. do 27. decembra môžu členovia až troch domácností vytvoriť „vianočnú bublinu“, v rámci ktorej sa budú môcť voľne pohybovať.

Viac o téme: Koronavírus

Túto zmenu, ktorá nadobudne účinnosť 15. decembra, uvítal hlavne sektor cestovného ruchu, ktorý bol počas pandémie jedným z najviac zasiahnutých odvetví. Tento sektor dúfa, že uvoľnenie opatrení povzbudí britské rodiny, aby počas vianočných sviatkov išli na dovolenku. „Vianočný plán“ umožní ľuďom cestovať kamkoľvek po Veľkej Británii.

Mnohé destinácie zostávajú nedostupné

Mnohé populárne dovolenkové destinácie, ako napríklad Spojené štáty alebo Kanada či výlety do väčšiny štátov Európy, zostávajú pre anglických cestujúcich nedostupné, keďže si vyžadujú absolvovanie karantény. Výnimku tvoria akurát izolované miesta ako sú napríklad španielske Kanárske ostrovy pri africkom pobreží.

Podľa mnohých odborníkov však krok britských úradov týkajúci sa kratšej karantény poskytuje „svetlo na konci tunela“ pre letecký priemysel a ľudí, ktorí chcú ísť na dovolenku.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká Británia uvoľní pred Vianocami viacero opatrení, rodinné stretnutia dostali zelenú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *