Home / SLOVENSKO / Pellegriniho poslanci vylúčili Klimenta vo voľbe generálneho prokurátora a odmietajú dohody s koalíciou

Pellegriniho poslanci vylúčili Klimenta vo voľbe generálneho prokurátora a odmietajú dohody s koalíciou

24.11.2020 (Webnoviny.sk) – Nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) a členovia mimoparlamentnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) nebudú vo voľbe generálneho prokurátora voliť neprokurátora. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval líder strany Peter Pellegrini.

Zároveň odmietol akékoľvek dohody s koalíciou pri voľbe nového generálneho prokurátora. Nechcel dopredu povedať, za ktorého kandidáta budú hlasovať.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) v pondelok 24. novembra povedal, že ak by niektorá koaličná strana zvolila generálneho prokurátora s podporou opozície, jeho hnutie odíde z koalície.

Parlament čaká na aktuálnej schôdzi voľba kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry SR, ktorá je naplánovaná na stredu 25. novembra.

O funkciu sa uchádza sedem kandidátov – Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka. Okrem Klimenta, ktorý je sudcom Najvyššieho súdu SR, sú všetci kandidáti prokurátormi.

Viac k témam: Voľba generálneho prokurátora
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegriniho poslanci vylúčili Klimenta vo voľbe generálneho prokurátora a odmietajú dohody s koalíciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *