Home / SLOVENSKO / Polícia stíha prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K., dôvodom má byť možné porušenie karantény

Polícia stíha prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K., dôvodom má byť možné porušenie karantény

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K. stíha polícia za možné porušenie karantény. Potvrdila to pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Policajti začali trestné stíhanie pre zločin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, spáchaného počas krízovej situácie. Martiniaková dodala, že za toto konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Bližšie okolnosti k prípadu neuviedla, keďže sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa stanoviska Generálnej prokuratúry SR (GP SR) nemala a ani nemá Viera K. žiadne príznaky ochorenia COVID-19. V stanovisku sa konštatovalo, že po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii GP SR za účelom odovzdania agendy a do kancelárie nevstúpila.

O prítomnosti Viery K. na prokuratúre napriek pozitívnemu testu informoval v utorok 3. novembra Denník N. Viera K. podľa stanoviska v priestoroch generálnej prokuratúry s nikým už do styku neprišla, veci rozdelila a ponechala s odkazom na pracovnom stole.

Okrem svojej kancelárie sa po budove nepohybovala, mala na tvári rúško, bola v budove minimálny nevyhnutný čas a z budovy odišla,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia stíha prvú námestníčku generálneho prokurátora Vieru K., dôvodom má byť možné porušenie karantény © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *