Home / SLOVENSKO / Šeliga vykázal kotlebovcov z rokovacej sály, nechceli ukázať potvrdenie o negatívnom teste na COVID-19

Šeliga vykázal kotlebovcov z rokovacej sály, nechceli ukázať potvrdenie o negatívnom teste na COVID-19

3.11.2020 (Webnoviny.sk) – Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí) vykázal z rokovacej sály poslancov za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Vyzval ich, aby predložili potvrdenie o negatívnom antigénovom alebo PCR teste na ochorenie COVID-19.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Predseda ĽSNS Marian Kotleba argumentoval, že podľa stanoviska Úradu na ochranu osobných údajov SR nie sú poslanci ani občania SR povinní sa nikomu preukazovať dokladom o zdravotnom stave. Doplnil, že takéto potvrdenie „nemá komu predložiť”.

Šeliga povedal, že postupuje podľa paragrafu 32 zákona o rokovacom poriadku, ktorý hovorí o poriadku v rokovacej sále a zabezpečení nerušeného rokovania v rokovacej sále. Súčasťou je podľa neho aj opatrenie týkajúce sa zdravia poslancov a zamestnancov NR SR.

Poslancov ostatných strán aj nezaradených zákonodarcov okolo expremiéra Petra Pellegriniho (nezaradený) podpredseda parlamentu pochválil, že ráno pri vstupe do parlamentu predmetné potvrdenie predložili.

Viac k témam: podpredseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Šeliga vykázal kotlebovcov z rokovacej sály, nechceli ukázať potvrdenie o negatívnom teste na COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *