Home / SLOVENSKO / Mesto Prešov chce počas druhej vlny pomôcť ľudom v núdzi, môžu požiadať o potravinovú pomoc

Mesto Prešov chce počas druhej vlny pomôcť ľudom v núdzi, môžu požiadať o potravinovú pomoc

1.11.2020 (Webnoviny.sk) – Ľudia v núdzi môžu aj počas druhej vlny pandémie koronavírusu požiadať mesto Prešov o potravinovú pomoc.

Urobiť tak môžu seniori, ktorí žijú osamelo, zdravotne ťažko postihnutí ľudia alebo viacpočetné rodiny s deťmi, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii pre stratu zamestnania jedného z rodičov či chorobu v rodine a potrebujú pomoc. Mesto vyzvalo verejnosť, aby pomohlo s hľadaním ľudí, ktorí túto pomoc potrebujú.

Viac o téme: Koronavírus

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu (MsÚ) v Prešove Lenka Šitárová, odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a Slovenským Červeným krížom zabezpečil potraviny, ktoré chce týmto osobám a rodinám rozdať a pomôcť im tak prekonať zložité obdobie.

„Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť,“ vyzvala Šitárová verejnosť, aby do piatka 6. novembra nahlásili na e-mailových adresách zverejnených na webovej stránke radnice ľudí, ktorí pomoc potrebujú.

„Vo svojom e-maili nezabudnite uviesť meno a priezvisko, telefónne číslo osoby, ktorej máte záujem pomôcť, jej adresu a pripojte aj krátke zdôvodnenie pomoci. Mesto Prešov informácie následne preverí, danú osobu alebo rodinu bude kontaktovať a zároveň zistí, či nepotrebuje ďalšiu pomoc alebo službu,“ dodala Šitárová.

Viac k témam: koronakríza, Pandémia, pomoc v núdzi, potravinová zbierka, seniori
Zdroj: Webnoviny.sk – Mesto Prešov chce počas druhej vlny pomôcť ľudom v núdzi, môžu požiadať o potravinovú pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *