Home / EKONOMIKA / Na Slovensku mierne klesla nezamestnanosť, no v rámci celej EÚ zostala stabilná

Na Slovensku mierne klesla nezamestnanosť, no v rámci celej EÚ zostala stabilná

30.10.2020 (Webnoviny.sk) – Sezónne upravená miera nezamestnanosti v eurozóne v septembri dosiahla 8,3 percenta, v medzimesačnom porovnaní sa teda nezmenila. Miera nezamestnanosti stagnovala aj v rámci celej EÚ, kde zotrvala na augustovej hodnote 7,5 percenta.

Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Na Slovensku nezamestnanosť mierne klesla na 6,8 percenta z augustovej úrovne 6,9 percenta.

V rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, bola v septembri najvyššia nezamestnanosť v Španielsku, a to 16,5 percenta. Na druhej najhoršej priečke bola Litva s mierou nezamestnanosti 9,8 percenta, nasledovaná Talianskom, kde nezamestnanosť dosiahla 9,7 percenta.

Najnižšiu nezamestnanosť mali v júli v Českej republike, a to na úrovni 2,8 percenta. Nasledovali Poľsko a Malta s mierou nezamestnanosti 3,1 percenta a 4 percentá.

Viac k témam: nezamestnanosť v Európskej únii (EÚ), nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku mierne klesla nezamestnanosť, no v rámci celej EÚ zostala stabilná © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *