Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava si uctí Kapuša, vyvesí pamätnú zástavu s jeho podobizňou

HC Slovan Bratislava si uctí Kapuša, vyvesí pamätnú zástavu s jeho podobizňou

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Klub HC Slovan Bratislava si pred záverečným tohtoročným duelom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) 30. decembra proti fínskemu Jokeritu Helsinki uctí svojho niekdajšieho hráča Richarda Kapuša.

Za Slovan odohral 14 sezón

„Belasí“ sa rozhodli pod strechu Zimného štadióna Ondreja Nepelu, v ktorom hráva svoje domáce súboje, vyvesiť pamätnú zástavu s podobizňou 44-ročného Kapuša. Ten za Slovan odohral dovedna 14 sezón a je lídrom viacerých klubových štatistík. Informuje o tom oficiálny web HC Slovan Bratislava.

Odporúčame:
Hokejisti Slovana viedli na ľade Čerepovca 3:1, no nakoniec odišli naprázdno

Richard Kapuš odohral za Slovan 655 zápasov, dosiahol v nich 218 gólov a 346 asistencií. S „belasými“ získal šesť slovenských titulov. Za reprezentáciu Slovenska odohral 71 zápasov, z toho až 47 na MS a 10 na ZOH v rokoch 2002 a 2006. Podieľal sa na striebre z MS 2000 v Petrohrade a bronze z MS 2003 v Helsinkách.

Trinásta zástava pod strechou štadióna

Na klubovej úrovni okrem Slovana hral za Metallurg Novokuzneck, Ladu Togliatti či Avangard Omsk, vo Švédsku za Luleu, v Česku za Třinec. Hráčsku kariéru skončil v ukrajinskom Berkute Kyjev v sezóne 2011/2012. Po skončení hráčskej kariéry zamieril späť do Slovana a venuje sa trénerstvu mládeže.

Podobizeň Richarda Kapuša bude po Jánovi Staršom, Jozefovi Golonkovi, Václavovi Nedomanskom, Vladimírovi Dzurillovi, Milanovi Kuželovi, Mariánovi Šťastnom, Dáriusovi Rusnákovi, Dušanovi Pašekovi, Zdenovi Cígerovi, Miroslavovi Šatanovi a trénerovi Ladislavovi Horskom trinástou zástavou pod strechou Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Klubovú Sieň slávy dopĺňa zástava fenomenálneho krasokorčuliara a olympijského víťaza zo Sapporo 1972 Ondreja Nepelu, ktorý bol tiež členom Slovana Bratislava.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, hokej, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava si uctí Kapuša, vyvesí pamätnú zástavu s jeho podobizňou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *