Home / SLOVENSKO / Trnave chýbajú na celoplošné testovanie zdravotníci, Bročka vyzýva lekárov a sestry na pomoc

Trnave chýbajú na celoplošné testovanie zdravotníci, Bročka vyzýva lekárov a sestry na pomoc

29.10.2020 (Webnoviny.sk) – Primátor Trnavy Peter Bročka vyzval lekárov, zdravotné sestry a ďalších zdravotníkov alebo študentov zdravotníckych odborov, aby sa prihlásili na víkendové testovanie v Trnave. Mesto pripravuje 55 odberových miest pre testovanie na COVID-19, zatiaľ však podľa Bročku nie je zrejmé, či bude mať dostatok zdravotníckeho personálu.

„Dnes ráno mi na Okresnom úrade v Trnave za prítomnosti zástupcu Ozbrojených síl SR a vyššieho územného celku oznámili, že nevedia, koľko zdravotníckeho personálu je zabezpečeného pre odberné miesta v Trnave,“ informoval primátor na sociálnej sieti. Funkčná databáza zdravotníckeho personálu pre Trnavu podľa neho dopoludnia neexistovala.

Viac o téme: Koronavírus

Záujemcovia z radov lekárov a zdravotníkov, ktorí by chceli pomáhať pri testovaní v Trnave, sa majú prihlásiť na regionálnom veliteľstve ozbrojených síl na telefónnych číslach 0960 396 262 alebo 0960 396 263.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

V pôsobnosti Okresného úradu Trnava už Ozbrojené sily SR rozhodli o zlučovaní odberných miest. V menších obciach ich zrušili s tým, že ľudia majú ísť na testovanie do susednej dediny. Inde zasa jeden tím pretestuje dve dediny, jednu v sobotu a druhú v nedeľu.

Nedostatok zdravotníckych pracovníkov na testovanie vo štvrtok 29. októbra potvrdil aj minister obrany Jaroslav Naď. Rezort obrany potrebuje podľa neho na oba dni testovania ešte približne 2-3 tisíc zdravotníkov, ktorí môžu robiť stery.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnave chýbajú na celoplošné testovanie zdravotníci, Bročka vyzýva lekárov a sestry na pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *