Home / EKONOMIKA / Detvianske strojárne by privítali, keby v ich areáli bolo zriadené odberové miesto

Detvianske strojárne by privítali, keby v ich areáli bolo zriadené odberové miesto

28.10.2020 (Webnoviny.sk) – Možnosť zriadiť štátne odberové miesto v rámci celoplošného testovania priamo v areáli PPS Group Detva by bola pre túto spoločnosť vítaná. V detvianskej strojárskej firme v súčasnosti pracuje 900 zamestnancov, ale o testovanie prejavili záujem aj viaceré menšie firmy, ktoré pôsobia v priemyselnom areáli spoločnosti.

Ako pre agentúru SITA uviedol generálny riaditeľ PPS Group Michal Sýkora, podľa aktuálnych informácií však nedosiahnu vládou požadovaných 4 000 odberov, ani keby prizvali ďalšie firmy z okolia.

Testovanie v menších kolektívoch

Strojárska firma si podľa slov riaditeľa nemôže dovoliť neistotu pri nástupe zamestnancov do práce po budúcom víkende.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

„Robíme kroky na zabezpečenie testovania pre tých, ktorí sa rozhodnú nezúčastniť na plošnom testovaní alebo sa ho nebudú môcť zúčastniť z objektívnych dôvodov. Chceme pritom využiť firemné informačné systémy a testovanie organizovať po menších pracovných kolektívoch,“ objasnil Sýkora s tým, že v testovaní majú oproti iným firmám náskok.

„V našich priestoroch sa nám v spolupráci s regionálnym úradom verejného zdravotníctva podarilo pred niekoľkými týždňami úspešne zorganizovať súkromné pretestovanie niekoľkých stoviek zamestnancov počas dvoch pracovných dní. Aj na základe tohto pilotného testovania nás viacero firiem pôsobiacich v našom areáli požiadalo o zastrešenie testovania,“ dodal generálny riaditeľ s tým, že v stredu čakajú na definitívne podmienky, ako by sa mohli zapojiť a pomôcť úspechu operácie Spoločná zodpovednosť.

Interný COVID semafor

Podľa vývoja situácie medzi pracovníkmi PPS Group a v celom regióne má firma nastavený interný COVID semafor, ktorý definuje konkrétne opatrenia v jednotlivých fázach vo vzťahu k zamestnancom, zákazníkom, dodávateľom, návštevám a podobne.

„Naši zamestnanci a samotný zamestnávateľ rešpektujú hygienické nariadenia, niekedy aj preventívne a nad rámec opatrení požadovaných štátnymi autoritami. K testovaniu pristúpime tak, aby to malo zmysel, len v kontexte celoplošného testovania,“ doplnil Sýkora.

Firma má viacerých zamestnancov v karanténe, čo sa snažia riešiť prostredníctvom home-office tam, kde to povaha práce pripúšťa.

PPS Group v Detve je spoločnosť s viac ako 60-ročnou tradíciou v strojárskej výrobe. V súčasnosti sa zameriava na výrobu stredne veľkých a stredne ťažkých zváraných konštrukcií pre celosvetovo známych klientov.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Detvianske strojárne by privítali, keby v ich areáli bolo zriadené odberové miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *