Home / EKONOMIKA / Mal by hlavný hygienik rozhodovať o režime v reštauráciách? Štvrtina Slovákov má na to jasný názor

Mal by hlavný hygienik rozhodovať o režime v reštauráciách? Štvrtina Slovákov má na to jasný názor

27.10.2020 (Webnoviny.sk) – Štvrtina Slovákov je presvedčená o tom, že o režime v reštauráciách, kinách či fitnescentrách by nemal rozhodovať hlavný hygienik, ale vláda. Celkovo tento návrh považuje za dobrý viac ako 60 % opýtaných, naopak, rozhodne ho zamieta okolo 7 % respondentov.

Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky, ktorý pre agentúru SITA uskutočnil Polis Slovakia v dňoch 15. až 23. októbra na vzorke 1 047 respondentov starších ako 18 rokov.

Zároveň vyše polovice Slovákov považuje štátom prijaté opatrenia proti koronavírusu za primerané. Iba približne každý desiaty opýtaný ich v prieskume označil za prehnané a asi 7 % za nedostatočné. Viac ako štvrtina respondentov sa k tejto otázke nevedela vyjadriť.

Agentúra taktiež zisťovala, ako Slováci vnímajú vyjadrenia ministra hospodárstva Richarda Sulíka o tom, že by sa prevádzky mali zatvárať nie celoplošne, ale iba v ohniskám nákazy. Podobný názor ako on má pritom aj takmer 60 % opýtaných, nesúhlasí okolo 30 %.

Asi každý desiaty opýtaný sa k téme nevedel vyjadriť. S názorom premiéra Igora Matoviča, že spochybňovanie opatrení proti koronavírusu zo strany šéfa rezortu hospodárstva prinesie smrť mnohých ľuďom v prieskume súhlasilo necelých 15 % Slovákov. Rozhodne proti sa postavila takmer tretina opýtaných a celkovo s týmto názorom nesúhlasia asi dve tretiny respondentov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Mal by hlavný hygienik rozhodovať o režime v reštauráciách? Štvrtina Slovákov má na to jasný názor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *