Home / SLOVENSKO / Banská Bystrica plánuje vytvoriť takmer 70 odberných miest, prihlásili sa stovky dobrovoľníkov

Banská Bystrica plánuje vytvoriť takmer 70 odberných miest, prihlásili sa stovky dobrovoľníkov

27.10.2020 (Webnoviny.sk) – Viac ako 700 ľudí ochotných pomôcť pri celoplošnom testovaní zareagovalo na výzvu banskobystrickej radnice, ktorá z nich potrebuje vybrať približne 250 administratívnych pracovníkov.

Ako mesto Banská Bystrica informuje v tlačovej správe, vytvoriť chcú 68 odberných miest na testovanie ľudí na prítomnosť ochorenia COVID-19, ktoré už skontroloval a odsúhlasil aj banskobystrický regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Odberné miesta vzniknú prioritne v exteriéroch základných, stredných a vysokých škôl v jednotlivých mestských častiach Banskej Bystrice.

Mesto bude mať aj mobilné odberné miesta

Pri zriaďovaní odberných miest dbalo mesto na to, aby pre ľudí boli v dostupnej vzdialenosti od ich bydliska. Obyvatelia, ktorí sa na testovaní plánujú zúčastniť, môžu navštíviť ktorékoľvek z nich.

Samospráva vytypovala v trinástich častiach mesta 22 objektov, v ktorých vznikne 68 odberných miest. V rámci nich v spolupráci s Ozbrojenými silami SR a Slovenským Červeným krížom plánuje mesto vytvoriť aj dve mobilné odberné jednotky, ktoré budú fungovať v mestskej časti Senica a Iliaš.

Hygiena miesta schválila

„Intenzívne pracujeme na technickom, materiálnom a personálnom zabezpečení celoplošného testovania. Od minulého týždňa vrátane víkendu sme kontrolovali objekty, v ktorých vytvoríme potrebné odberné miesta. V tejto chvíli máme potvrdené, že už prešli aj kontrolou a schvaľovaním zo strany hygienikov. Keďže testovanie sa uskutoční najmä v exteriéri, v niektorých prípadoch musíme zabezpečiť napr. aj osvetlenie a mobilné stany, ktoré poslúžia na vypisovanie certifikátov a podobne,“ uviedol prvý zástupca primátora Jakub Gajdošík.

Viac o téme: Koronavírus

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Počet Banskobystričanov nad 10 rokov, ktorých by sa testovanie malo týkať, sa pohybuje odhadom na úrovni približne 68-tisíc ľudí. Celoplošné testovanie na celom Slovensku sa uskutoční od soboty 31. októbra do nedele 1. novembra.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica plánuje vytvoriť takmer 70 odberných miest, prihlásili sa stovky dobrovoľníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *