Home / SLOVENSKO / Na Orave pomôžu vzorky na koronavírus odoberať aj hasiči, polícia bude koordinovať ľudí

Na Orave pomôžu vzorky na koronavírus odoberať aj hasiči, polícia bude koordinovať ľudí

22.10.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 22. októbra, 16:03

Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) poskytne do pilotného plošného testovania, ktoré sa uskutoční od 23. do 25. októbra, sto príslušníkov.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ, hasiči budú odoberať vzorky na ochorenie COVID-19 v okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo.

Pomôžu aj s dezinfekciou priestorov

Zo sto príslušníkov bude 50 pôsobiť ako zdravotnícki záchranári a 50 bude zaradených v rôznych funkciách. Hasiči, ktorí budú odoberať vzorky patria medzi profesionálny zdravotnícky personál a aj počas prvej vlny pandémie odobrali takmer 27-tisíc vzoriek. 

„Ich zázemím sa od štvrtka do nedele stane Stredná škola požiarnej ochrany MV SR v Žiline, kam sa budú vracať po ukončení činnosti. Všetky odberové tímy sú už v týchto chvíľach zhromaždené v Žiline, kde sa pripravujú na pilotné plošné testovanie. Sú tiež pripravení zabezpečiť logistické úlohy, poskytnúť potrebnú automobilovú techniku či poskytnúť dezinfekciu priestorov,“ priblížila Farkasová.

Polícia bude regulovať vstupy

Do operácie „Spoločná zodpovednosť“ zapojí päťtisíc policajtov aj Policajný zbor SR. Ich presný počet bude závisieť aj od množstva odberných miest. Informovala o tom Silvia Keratová z Tlačového odboru kancelárie ministra vnútra SR.

Viac o téme: Koronavírus

Do pilotného plošného testovania, ktoré sa uskutoční už tento víkend, je nasadených ďalších 235 policajtov. Keratová vysvetlila, že policajti budú udržiavať verejný poriadok a v prípade potreby budú dozerať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí odberných miest. Budú tiež regulovať vstup do miestností na testovanie.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Orave pomôžu vzorky na koronavírus odoberať aj hasiči, polícia bude koordinovať ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *