Home / SLOVENSKO / V tomto vypätom období potrebujeme všetci racionálne a predvídateľné kroky, vyzýva prezidentka Čaputová

V tomto vypätom období potrebujeme všetci racionálne a predvídateľné kroky, vyzýva prezidentka Čaputová

22.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovensko pravdepodobne čakajú ďalšie obmedzenia, a preto v tomto vypätom období potrebujeme všetci racionálne, zdôvodnené, vecné a predvídateľné kroky zodpovedných. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Viac o téme: Koronavírus

Hlava štátu ich požiadala o jasnú komunikáciu, čo a kedy plánujú a za akých podmienok. „Počula a čítala som viaceré protichodné informácie, mnohé boli iba v podobe nezodpovedaných otázok. Výsledný dojem z toho je veľmi nejasný a chaotický,“ dodala.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Prezidentka Čaputová zdôraznila, že je potrebné konečne venovať potrebnú energiu predovšetkým tomu, čomu sa už zrejme nedá vyhnúť, a to príprave nemocníc na enormný nárast pacientov s ochorením COVID-19.

„Zabezpečujme lekársky personál z našich záloh aj zo zahraničia, hľadajme náhradné riešenia, keď množstvo chorých prevýši kapacitu nemocníc, riešme, ako budeme poskytovať akútnu starostlivosť v obmedzenom režime ich fungovania. Zabezpečujme dostatok zdravotného materiálu a vyškoľujme personál na starostlivosť o ťažkých pacientov,“ vyzvala prezidentka.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus, prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – V tomto vypätom období potrebujeme všetci racionálne a predvídateľné kroky, vyzýva prezidentka Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *