Home / SVET / Poľská premiérka Beata Szydlová podala demisiu, Kaczynski nebude jej nástupcom

Poľská premiérka Beata Szydlová podala demisiu, Kaczynski nebude jej nástupcom

VARŠAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Poľská premiérka Beata Szydlová vo štvrtok večer rezignovala zo svojho postu. Rezignáciu oznámila na večernom rokovaní vládnej strany Právo a spravodlivosť vo Varšave.

Na poste premiérky ju nahradí doterajší minister financií Mateusz Morawiecki, informovala hovorkyňa strany Beata Mazurek. Vedenie Práva a spravodlivosti podľa hovorkyne chce, aby Szydlová naďalej zastávala nejaký dôležitý vládny post, ktorý to však bude, to hovorkyňa nepovedala.

Odporúčame:
Premiérka Szydlová dostala dôveru parlamentu, podľa opozície sú ich zákony nedemokratické

Špekulácie o odchode premiérky sa vo Varšave množili už niekoľko týždňov a boli výdatne priživované aj Szydlovej postmi na Twitteri, ktoré pozorovatelia označovali za „rozlúčkové„.

Nakoniec sa ale nepotvrdila špekulácia, že na premiérsky post by mal zasadnúť predseda Práva a spravodlivosti Jaroslaw Kaczynski a mal by tak formalizovať svoju vedúcu úlohu v krajine, ktorú v skutočnosti zastáva už od nástupu jeho strany k moci aj bez toho, že by disponoval nejakou štátnou funkciou.

Viac k témam: Beata Szydlová, Poľsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľská premiérka Beata Szydlová podala demisiu, Kaczynski nebude jej nástupcom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *