Home / EKONOMIKA / Poisťovníctvo / Sociálnu poisťovňu už nemusíte žiadať o potvrdenie pre získanie dvoch percent daní z príjmu

Sociálnu poisťovňu už nemusíte žiadať o potvrdenie pre získanie dvoch percent daní z príjmu

22.10.2020 (Webnoviny.sk) – Neziskové organizácie a občianske združenia, ktoré plánujú požiadať o potvrdenie potrebné pre zapísanie do zoznamu prijímateľov dvoch percent daní z príjmu, sa už nemusia obracať na Sociálnu poisťovňu.

Najjednoduchšou možnosťou je priamo požiadať svojho notára, ktorého aj tak musia v tejto veci navštíviť, aby si informácie overil na portáli OverSi.gov.sk. V takomto prípade nebudú potrebovať papierové potvrdenie zo Sociálnej poisťovne. V tlačovej správe o tom informuje Sociálna poisťovňa.

Pozor na vybavovačky na poslednú chvíľu

Ak by notársky úrad nevedel získať potvrdenie priamo v portáli Oversi.gov.sk, Sociálna poisťovňa ho na požiadanie vydá. Pre tieto prípady však neziskové organizácie a občianske združenia upozorňuje, aby o potvrdenie požiadali Sociálnu poisťovňu čo najskôr.

„Vzhľadom na krízovú situáciu a vysoký počet požiadaviek smerujúcich na Sociálnu poisťovňu je dôležité nenechávať si vybavovanie potvrdenia na poslednú chvíľu,“ uviedol hovorca poisťovne Pavel Machava.

Potvrdenie vám môžu poslať cez e-mail

O potvrdenie možno požiadať príslušnú pobočku Sociálnej poisťovne v mieste pôsobenia mimovládnej organizácie, najlepšie elektronicky cez kontaktný e-mail príslušnej pobočky poisťovne.

Vydané potvrdenie potom Sociálna poisťovňa prioritne doručí do elektronickej schránky žiadateľa. Ak by ju adresát nemal aktivovanú, potvrdenie doručí poštou.

Potvrdenie nesmie byť staršie ako mesiac

Potvrdenie pre mimovládne organizácie na zapísanie do zoznamu prijímateľov dvoch percent dane z príjmu nesmie byť staršie ako 30 dní.

Slúži ako podklad, že dané občianske združenie či nezisková organizácia nemá nedoplatok poistného na poistení nemocenskom, dôchodkovom a na poistení v nezamestnanosti. Posledný termín na zapísanie do zoznamu prijímateľov je 15. december 2020.

Viac k témam: 2 % z dane, notár
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálnu poisťovňu už nemusíte žiadať o potvrdenie pre získanie dvoch percent daní z príjmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poberáte dôchodok a žijete mimo Slovenska? Nezabudnite na povinnosť voči Sociálnej poisťovni

Poberatelia dôchodkov zo Sociálnej poisťovne žijúci v Českej republike túto povinnosť nemajú, Sociálna poisťovňa a Česká správa sociálneho zabezpečenia si údaje vymieňajú elektronicky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *