Home / SLOVENSKO / Fico navrhol na nového podpredsedu Smeru Rašiho, Richtera chce udržať na poste ministra práce

Fico navrhol na nového podpredsedu Smeru Rašiho, Richtera chce udržať na poste ministra práce

aktualizované 7. decembra 21:39

BRATISLAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) –  Novým podpredsedom Smeru-SD by sa mal stať Richard Raši. Nahradí tak ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý sa tejto straníckej funkcie vzdal.

Na rokovaní predsedníctva Rašiho na post podpredsedu strany navrhol predseda strany, premiér Robert Fico. Informoval o tom po skončení predsedníctva. Rašiho musia definitívne odobriť delegáti strany na sobotňajšom sneme v Martine.

Maďarič ostáva ministrom

Fico zároveň potvrdil, že Maďarič ostáva ministrom. Na otázku, prečo Raši, Fico odpovedal „lebo je dobrý„. Je podľa neho tvárou Smeru, považuje ho za mimoriadne perspektívny káder do budúcnosti. Podľa Fica reakcie predsedníctva na túto nomináciu boli pozitívne.

Odporúčame:
Minister Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu strany Smer-SD, premiérovi Ficovi napísal aj dôvod

Ako ďalej informoval,otázku generálneho manažéra strany stále riešia. Zdôraznil ale, že v strane v súčasnosti diskutujú o profesionalizácii straníckej činnosti. Ján Richter zostáva ministrom práce a aj keby chcel odísť, tak ho bude presviedčať, aby ostal. Žiadne zmeny na ministerských postoch nominantov Smeru-SD Fico neplánuje. Prípadnými zmenami na postoch predsedov krajov sa budú podľa Fica zaoberať až po Vianociach.

Oznámi veľkú novelizáciu ústavy

Líder Smeru-SD uviedol, že v Martine schvália nový politický program strany. Delegáti by mali schválili základnú charakteristiku strany. Smer-.SD nechce byť typickou medzinárodnou sociálnou demokraciou, ale chce byť slovenskou sociálnou demokraciou, ktorá berie na vedomie špecifiká tejto krajiny. Za špecifiká označil napríklad pohľad na migráciu, kde Slovensko ponúka iné možnosti, než do akých nás tlačili partneri.

Sme strana, ktorá hovorí jednoznačne o európskej orientácii a orientácii na jadro a dokonca túto orientáciu vnímame ako základný predpoklad spolupráce s inými stranami,“ dodal. Fico avizoval, že v sobotu oznámi veľkú novelizáciu ústavy, v ktorej budú vážne zmeny. „Budeme sa baviť o sociálnom piliery, dôchodkovom veku a dôchodkoch ako takých,“ priblížil. Na sneme chce ponúkať riešenia aj na nedostatok pracovnej sily na Slovensku. Ďalšie veci predstaví na sneme v Martine.

 

 

Viac k témam: Richard Raši, Robert Fico, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico navrhol na nového podpredsedu Smeru Rašiho, Richtera chce udržať na poste ministra práce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *