Home / EKONOMIKA / Diskusia k návrhu rozpočtu skončila, poslancom to trvalo iba necelé dva rokovacie dni

Diskusia k návrhu rozpočtu skončila, poslancom to trvalo iba necelé dva rokovacie dni

BRATISLAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Rozprava k návrhu rozpočtu na budúci rok sa v parlamente skončila. Poslancom na to tento rok stačili necelé dva rokovacie dni.

Prekonali tak aj relatívne rýchly vlaňajšok, keď sa o rozpočte bavili tri rokovacie dni. Celkovo sa do rozpravy prihlásilo v písomnej aj ústnej časti 35 zákonodarcov, niektorí však napokon pre neúčasť v rokovacej sále prišli o možnosť vystúpiť k návrhu rozpočtu.

Odporúčame:
Ja nie som Copperfield, reaguje minister Kažimír na kritiku opozície k rozpočtu

Rozpravu ukončil vystúpením minister financií Peter Kažimír, ktorý si počas diskusie o rozpočte vypočul najmä kritiku odsúvania konsolidačných plánov. Čísla v aktuálnom rozpočte je však odhodlaný dodržať. „Toto je môj šiesty rozpočet a urobím všetko pre to, aby to, čo tu je čierne na bielom, aby sa stalo aj realitou,“ vyhlásil.

Návrh rozpočtu tak teraz čaká finálne hlasovanie, poslanci si ho naplánovali na stredu 13. decembra dopoludnia. Štvrtkové rokovanie parlamentu ukončila debata o rozpočte sociálnej poisťovne. V piatok by mali poslanci pokračovať v prerokúvaní ďalších bodov zameraných na sociálne veci.

Viac k témam: Ministerstvo financií SR, Národná rada SR, Peter Kažimír, štátny rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk – Diskusia k návrhu rozpočtu skončila, poslancom to trvalo iba necelé dva rokovacie dni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *