Home / SLOVENSKO / Mestá žiadajú vládu o jasné pokyny k celoplošnému testovaniu, sú pripravené pomôcť

Mestá žiadajú vládu o jasné pokyny k celoplošnému testovaniu, sú pripravené pomôcť

19.10.2020 (Webnoviny.sk) – Mestá sú v súvislosti s celoplošným testovaním pripravené konať, potrebujú však jasné pokyny od štátu. Informovala o tom Únia miest Slovenska (ÚMS) v tlačovej správe.

Únia miest preto žiada vládu o jasné pokyny, súčinnosť a podporu, aby mestá mohli konať. „ÚMS je pripravená urobiť maximum preto, aby bol zámer vlády zo strán samosprávy úspešný. Avšak, bez jasných pravidiel a spolupráce s vládou sa obávame, že to nebude v našich možnostiach zvládnuť,“ upozornila vo svojom stanovisku ÚMS.

Plošné testovanie obyvateľov Slovenska cez víkend schválila vláda. Zastrešovať ho budú ozbrojené sily SR v rámci logistickej operácie s názvom Spoločná zodpovednosť. Zatiaľ nie je jasné, či testovanie bude povinné alebo dobrovoľné.

Hlavná časť testovania sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra. Pilotné testovanie bude 23. až 25. októbra v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov.

Testovať sa bude antigénovými testami, štát ich objednal približne 13 miliónov.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Mestá žiadajú vládu o jasné pokyny k celoplošnému testovaniu, sú pripravené pomôcť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *