Home / SVET / Prítomnosť koronavírusu potvrdili u osoby z pápežovej rezidencie, nachádza sa v karanténe

Prítomnosť koronavírusu potvrdili u osoby z pápežovej rezidencie, nachádza sa v karanténe

18.10.2020 (Webnoviny.sk) – Vatikán informoval, že u nemenovanej osoby, ktorá býva v rovnakej vatikánskej rezidencii ako pápež František, zistili prítomnosť koronavírusu. Najnovší prípad tak nasleduje niekoľko dní po 11 pozitívne testovaných členoch švajčiarskej gardy, ktorí pontifika chránia.

Viac o téme: Koronavírus

Infikovaná osoba sa podľa „svätej stolice“ medzičasom dočasne odsťahovala z pápežovej rezidencie a ostáva v karanténe. Rovnaké nariadenie museli akceptovať všetci, ktorí s nakazeným prišli do priameho kontaktu.

Rezidencia slúži vatikánskym kňazom, iným duchovným predstaviteľom aj bežným ľuďom. Pápež František sa v nej rozhodol žiť natrvalo bezprostredne po zvolení do funkcie v roku 2013, keďže chcel byť bližšie k obyčajným ľuďom. Rezidencia má spoločnú jedáleň a kaplnku, v ktorej František každé ráno slúži omšu.

Vo Vatikáne v súvislosti s koronavírusom musia všetci nosiť rúška v interiéri a exteriéri, aj keď samotný pápež sa tomu dosiaľ vyhýbal. V 83 rokoch však patrí do rizikovej skupiny populácie, zvlášť, keď mu ako mladému mužovi v dvadsiatich rokoch museli odstrániť časť pľúc. Lekári však v minulosti tvrdili, že chýbajúce pľúcne tkanivo nemá výrazný vplyv na jeho zdravie.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Prítomnosť koronavírusu potvrdili u osoby z pápežovej rezidencie, nachádza sa v karanténe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *