Home / SVET / V deviatich francúzskych mestách už platí nočný zákaz vychádzania, nepáči sa najmä majiteľom barov a reštaurácií

V deviatich francúzskych mestách už platí nočný zákaz vychádzania, nepáči sa najmä majiteľom barov a reštaurácií

18.10.2020 (Webnoviny.sk) – Ulice Paríža a ďalších ôsmich francúzskych miest v sobotu večer prvýkrát zažili zákaz vychádzania po 21:00, ktorý má trvať najmenej štyri týždne. Opatrenie ohlásil francúzsky prezident Emmanuel Macron s cieľom potlačiť šíriaci sa koronavírus, nakoľko počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v ostatných dňoch presahoval počet 30-tisíc pozitívne testovaných denne.

Viac o téme: Koronavírus

Macron podotkol, že zákazy vychádzania sú potrebné, aby sa zabránilo preplneniu miestnych nemocníc. Uvedené nariadenie sa vo Francúzsku dotklo takmer 20 miliónov ľudí, okrem Paríža platí aj v Marseille, Lyone, Lille či Toulouse. Nočný zákaz vychádzania sa končí o 6:00, pričom Francúzsko vysiela do akcie ďalších 12-tisíc policajtov, aby dohliadali na jeho dodržiavanie.

Opatrenie kritizujú predovšetkým majitelia barov a reštaurácií. „Mám právo spochybňovať postup vlády. Myslím si, že pre naše odvetvie je to katastrofické opatrenie,“ uviedol Xavier Denamur, ktorý vlastní niekoľko reštaurácií a bistier v Paríži. Podľa neho by sa zákaz vychádzania nemal začať skôr ako o 23:00. „Prinajmenšom by nás to nezničilo. Neexistujú dôkazy o tom, že by rozdiel niekoľkých hodín mal vplyv na šírenie vírusu,“ dodal.

Viac k témam: COVID-19, francúzsky prezident, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku
Zdroj: Webnoviny.sk – V deviatich francúzskych mestách už platí nočný zákaz vychádzania, nepáči sa najmä majiteľom barov a reštaurácií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *