Home / KULTÚRA / Film a TV / Zomrela Conchata Ferrell, herečka stvárnila Bertu v seriáli Dva a pol chlapa

Zomrela Conchata Ferrell, herečka stvárnila Bertu v seriáli Dva a pol chlapa

14.10.2020 (Webnoviny.sk) – Vo veku 77 rokov zomrela americká herečka Conchata Ferrell, známa najmä ako Berta zo sitkomu Dva a pol chlapa (2003 – 2015). Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého rodáčka z Loudendale v Západnej Virgínii skonala v pondelok v Kalifornii na následky zástavy srdca.

Ferrell stvárňovala Bertu počas dvanástich sezón populárneho sitkomu, pričom si zahrala po boku Charlieho Sheena a neskôr aj Ashtona Kutchera.

Sheen jej úmrtie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter označil za „šokujúcu a bolestnú stratu“. Zármutok nad správou vyjadril aj jeho herecký kolega Jon Cryer.

Ferrell si rolou vyslúžila dve nominácie na Primetime Emmy. Okrem Dva a pol chlapa si zahrala napríklad aj v životopisnej snímke Erin Brockovich (2000) po boku Julie Roberts, vo fantasy romanci Nožnicovoruký Edward (1990) Tima Burtona alebo dráme Network (1976).

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela Conchata Ferrell, herečka stvárnila Bertu v seriáli Dva a pol chlapa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *