Home / SVET / Taliansko sa vrátilo k povinným rúškam na verejnosti, ďalší lockdown by krajinu poškodil

Taliansko sa vrátilo k povinným rúškam na verejnosti, ďalší lockdown by krajinu poškodil

8.10.2020 (Webnoviny.sk) – Talianska vláda zaviedla povinnosť nosiť ochranné rúška aj vo vonkajších priestoroch. Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého museli dosiaľ Taliani nosiť rúška vo všetkých vnútorných priestoroch, s výnimkou súkromných domovov.

„Odteraz musíme rúška a ochranné prostriedky mať so sebou a nosiť ich vždy, keď vyjdeme z domu. Musíme ich mať vždy, s výnimkou situácií nepretržitej izolácie,“ vyjadril sa premiér Giuseppe Conte s tým, že prísne opatrenia sú potrebné, aby sa krajina vyhla návratu k ekonomicky zničujúcemu lockdownu.

Povinné testovanie príchodzích

Opatrenia už platili v niektorých častiach Talianska, kde zaznamenali výraznejší nárast nových prípadov, ako napríklad v Ríme, no teraz ich rozšírili na celú krajinu.

Keď sa Taliansko stalo európskym epicentrom pandémie, zaviedlo jedny z najprísnejších obmedzení na svete a napriek tomu, že sa im v uplynulých mesiacoch viac darí držať šírenie nákazy pod kontrolou, ako iným európskym krajinám, za uplynulých 24 hodín pribudlo prvý raz od 24. apríla viac ako tritisíc nových prípadov. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva zaregistrovali 3 678 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Taliansko tiež v stredu podniklo kroky, aby zabránilo zavlečeniu ďalších prípadov z iných európskych krajín a oznámilo povinné testovanie pre každého, kto pricestuje z Veľkej Británie, Holandska, Belgicka a Českej republiky.

Chorí pribúdajú míľovými krokmi

Česko hlási za posledných 14 dní najvyšší počet nových prípadov na 100-tisíc obyvateľov v Európskej únii, pričom v tomto ukazovateli prekonalo Španielsko. V stredu české laboratóriá odhalili 5 335 nakazených, čo je najviac od začiatku epidémie v krajine.

Rekordný počet nových prípadov hlási aj Holandsko, kde za 24 hodín potvrdili takmer päťtisíc ďalších nakazených. Rekordné prírastky registrujú aj ďalšie európske krajiny, ako napríklad Poľsko a Ukrajina.

V Paríži pacienti s ochorením COVID-19 obsadili už viac ako 40 percent postelí na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Pandémia, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansko sa vrátilo k povinným rúškam na verejnosti, ďalší lockdown by krajinu poškodil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová je z východu nadšená, v Prešove navštívila evanjelické gymnázium či prieskumný prápor (foto)

Prezidentka sa stretla aj s členmi umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *