Home / SVET / Jadrová vojna na Kórejskom polostrove je otázkou času, reaguje KĽDR na vojenské cvičenia USA

Jadrová vojna na Kórejskom polostrove je otázkou času, reaguje KĽDR na vojenské cvičenia USA

SOUL 7. decembra (WebNoviny.sk) – Jadrová vojna na Kórejskom polostrove je podľa Severnej Kórey otázkou času. Vyjadril sa tak hovorca ministerstva zahraničia Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) v reakcii na rozsiahle vojenské cvičenia USA a Južnej Kórey, pričom tiež uviedol, že za to môžu aj hrozby, ktoré zaznievajú z USA.

Neistá situácia na Kórejskom polostrove

„Rozsiahle nácviky jadrovej vojny, ktoré USA postupne uskutočňujú, vytvárajú na Kórejskom polostrove neistú situáciu a séria ostrých poznámok od vysokopostavených amerických politikov za týchto okolností robí z vojny na Kórejskom polostrove neodvratnú skutočnosť. Otázkou teda ostáva: kedy táto vojna vypukne,“ uviedol hovorca s tým, že si KĽDR vojnu nepraje, ale nebude sa pred ňou ani skrývať.

Odporúčame:
Spojené štáty zapojili do vojenských cvičení s Južnou Kóreou aj strategický bombardér B-1B

V sobotu sa šéf Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo vyjadril, že podľa amerických tajných služieb severokórejský vodca Kim Čong-un nemá reálnu predstavu o tom, aká neistá je jeho situácia na domácom aj medzinárodnom poli. Hovorca ministerstva zahraničia v súvislosti s týmto tvrdením uviedol, že Pompeo provokuje krajinu „drzým kritizovaním nášho najvyššieho vedenia, ktoré je srdcom nášho ľudu“.

Najväčšie vojenské cvičenia USA

Vyjadrenie hovorcu zverejnila štátna tlačová agentúra KCNA v stredu, niekoľko hodín po tom, čo v rámci vojenských cvičení Spojené štáty vyslali nad Južnú Kóreu zo svojej základne na ostrove Guam nadzvukový strategický bombardér B-1B.

Odporúčame:
Severná Kórea otestovala balistickú strelu Hwasong-15, je silnejšia a môže doletieť až do USA

Päťdňové cvičenia, ktoré sa začali v pondelok, sú doteraz vôbec najväčšie svojho druhu. Zahŕňajú viac než 200 lietadiel vrátane amerických stíhačiek F-22 a F-35. Predstavujú jasné varovanie pre vládu v Pchjongjangu po tom, čo Severná Kórea minulý týždeň otestovala svoju doteraz najväčšiu a najsilnejšiu raketu.

Viac k témam: Donald Trump, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Jadrová vojna na Kórejskom polostrove je otázkou času, reaguje KĽDR na vojenské cvičenia USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý obranca Larry Lloyd, legenda tímov FC Liverpool či Nottingham Forest

O úmrtí svojho niekdajšieho hráča informoval účastník Premier League z Nottinghamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *