Home / SLOVENSKO / Smeru neschválili program mimoriadnej schôdze o národnom pláne obnovy

Smeru neschválili program mimoriadnej schôdze o národnom pláne obnovy

24.9.2020 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) sa národným plánom obnovy, ktorý je financovaný z európskeho nástroja Next Generation EU, vo štvrtok zaoberať nebudú.

Zákonodarcovia totiž neschválil program mimoriadnej schôdze, ktorú iniciovala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Najsilnejšia opozičná strana chcela, aby plénum prijalo stanovisko k tomuto dokumentu. Plán obnovy musí byť podľa predstaviteľov Smeru-SD prijatý v širšom sociálnom dialógu.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) 21. júla po prílete zo summitu Európskej únie (EÚ), kde sa schválil rozpočet a fond obnovy po koronakríze, povedal, že Slovensko bude mať zo zdrojov EÚ v najbližších siedmich rokoch k dispozícii 34,1 miliardy eur.

Premiér vtedy konštatoval, že z rozpočtu na roky 2014 až 2020 má Slovensko nevyčerpaných osem miliárd eur a pre nasledujúcich sedem rokov má v rámci rozpočtu EÚ k dispozícii 18,6 miliardy eur, pričom v rokoch 2021 až 2023 môže čerpať ďalšie európske fondy v sume 7,5 miliardy eur.

Viac k témam: mimoriadna schôdza parlamentu
Zdroj: Webnoviny.sk – Smeru neschválili program mimoriadnej schôdze o národnom pláne obnovy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *