Home / POLITIKA / Zuzana Čaputová v prejave na Valnom zhromaždení OSN hovorila o lekciách súvisiacich s pandémiou (video)

Zuzana Čaputová v prejave na Valnom zhromaždení OSN hovorila o lekciách súvisiacich s pandémiou (video)

23.9.2020 (Webnoviny.sk) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom prejave na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (OSN) hovorila najmä o dôležitých lekciách, ktoré nám dala pandémia COVID-19 a o oblastiach, v ktorých sme sa ako štáty a celé medzinárodné spoločenstvo ukázali zraniteľní.

Viac o téme: Koronavírus

V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec. Čaputová vystúpila vo všeobecnej rozprave v rámci 75. Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa vzhľadom na pandémiu koná po prvý raz v histórii online.

Odstránenie zraniteľnosti

Podľa prezidentky sa musíme zamerať na odstránenie našich zraniteľných miest, medzi ktoré patrí dostupnosť a kvalita zdravotnej starostlivosti, zmazávanie sociálnych rozdielov a pripravenosť štátov a ich inštitúcií čeliť náročným globálnym hrozbám.

Prezidentka zdôraznila význam solidarity, dôvery, zodpovednosti politických lídrov a medzinárodnej spolupráce.

Vývoj vakcíny

Čaputová rovnako vyzvala na solidaritu pri vývoji vakcíny na COVID-19 a apelovala na výmenu informácií medzi vedcami, výrobcami a vládami. „Nesmieme dovoliť, aby sa z vývoja a výroby očkovacej látky a ochranných prostriedkov stala opäť ďalšia globálna súťaž,“ vyhlásila.

Svetoví lídri podľa nej nesú zodpovednosť za nastolenie rovnakej situácie vo vzťahoch medzi národmi aj vzhľadom na aktuálnu pandémiu.

Musíme poskytnúť očkovaciu látku každému obyvateľovi našej planéty, bez ohľadu na to, či si ju môže dovoliť zaplatiť,“ doplnila.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, Valné zhromaždenie OSN
Zdroj: Webnoviny.sk – Zuzana Čaputová v prejave na Valnom zhromaždení OSN hovorila o lekciách súvisiacich s pandémiou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

TRESTNÝ ZÁKON bol easy, 1-dňová dialničná známka je TVRDÝ oriešok

MAFIÁNSKY TRESTNÝ BALÍČEK, bol prijatý expresne rýchlo v zrýchlenom legislativnom konaní, ale legislatívny proces pri …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *