Home / SLOVENSKO / Prípad diplomovej práce Borisa Kollára neskončil, polícia začala trestné stíhanie

Prípad diplomovej práce Borisa Kollára neskončil, polícia začala trestné stíhanie

21.9.2020 (Webnoviny.sk) – Polícia začala trestné stíhanie pre prečin porušovania autorského práva v diplomovej práci predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) 18. augusta 2020.

Agentúra SITA má k dispozícii oznámenie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Skalici z 11. septembra o začatí trestného stíhania oznamovateľovi veci podozrenia z falšovania diplomovej práce Vladimírovi Laušovi, ktorý ho poskytol médiám.

Okopíroval celé strany

Líder mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia Juraj Hipš 23. júna informoval, že Kollár mal svoj titul magistra získať po tom, ako do svojej diplomovej práce okopíroval celé strany.

Najviac strán mal skopírovať od svojho školiteľa Jozefa Minďaša. Kollár získal titul na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici.

Titul nebude používať

Kollár v reakcii na to 26. júna vyhlásil, že kým bude v politike, nebude používať titul magister. Odmietol sa ospravedlňovať, pretože podľa svojich slov nemá za čo, keďže postupoval v súlade so zákonom.

Neskôr sa na sociálnej sieti ospravedlnil každému, komu za posledné dni v tejto súvislosti vedome či nevedome ublížil, či sa ho dotkol alebo urazil.

Viac k témam: Kollárova diplomová práca
Zdroj: Webnoviny.sk – Prípad diplomovej práce Borisa Kollára neskončil, polícia začala trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *