Home / SVET / Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland

Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland

21.9.2020 (Webnoviny.sk) – Na väčšine územia Nového Zélandu v pondelok prestanú platiť obmedzenia súvisiace so šírením koronavírusu. Výnimkou bude akurát najväčšie mesto Auckland, kde sa v auguste vyskytli početné ohniská nákazy, pre ktoré následne uvalili viacero opatrení. Po stretnutí s poprednými zákonodarcami o tom v pondelok informovala predsedníčka vlády Jacinda Ardernová.

V prípade spomenutého Aucklandu pristúpili aspoň k určitej úľave zavedených nariadení, keďže na zhromaždeniach sa po novom bude môcť zúčastniť stovka osôb namiesto doterajšieho počtu desať ľudí. „Auckland potrebuje trošku viac času. Sme na správnej ceste, ale v Aucklande je naďalej potrebný opatrný prístup,“ povedala Ardernová.

Viac o téme: Koronavírus

Zdravotnícke orgány v pondelok nehlásili žiadne nové prípady ochorenia COVID-19. Na Novom Zélande je momentálne 62 aktívnych prípadov, 33 pochádza z miestnych komunít a zvyšných 29 majú na svedomí ľudia vracajúci sa zo zahraničia.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *