Home / KULTÚRA / Hudba / Zomrel spevák Johnny Hallyday, ktorý bol považovaný za francúzskeho Elvisa Presleyho

Zomrel spevák Johnny Hallyday, ktorý bol považovaný za francúzskeho Elvisa Presleyho

PARÍŽ 6. decembra (WebNovinz.sk) – Vo veku 74 rokov zomrel francúzsky spevák Johnny Hallyday. Interpret podľahol rakovine pľúc.

„Johnny Hallyday nás opustil. Píšem tieto slová a neverím im. No je to pravda. Môj muž s nami už nie je. Opustil nás dnes v noci tak, ako žil celý život, s odvahou a vznešenosťou,“ uviedla vdova po spevákovi Laeticia pre britský denník The Guardian. Interpret, známy aj ako francúzsky Elvis Presley, tento rok prezradil, že mu diagnostikovali rakovinu.

Johnny Hallyday, vlastným menom Jean-Philippe Smet, sa narodil 15. júna 1943 v Paríži. Počas svojej kariéry absolvoval viac ako 180 turné a predal viac ako 110 miliónov nahrávok. Na konte má 40 zlatých či 22 platinových platní.

Odporúčame:
Zomrel Jozef Matúš, rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave

Vydal niekoľko desiatok albumov a single ako napríklad Quelque chose de Tennessee, Souvenirs, souvenirs, Noir c’est noir, Retiens la nuit a mnohé ďalšie. Ako herec sa predstavil napríklad v snímkach Detektív (1985), Rodinná rada (1986), Železný trojuholník (1989), Prečo práve ja? (1999), Muž z vlaku (2002), Strieľajte na Francúzov! (2003), Purpurové rieky 2 (2004), Jean-Philippe (2006) či Ružový panter 2 (2009).

Je držiteľom francúzskeho Radu čestnej légie či belgického Radu koruny. Informácie pochádzajú z webstránky people.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: hudba, Johnny Hallyday, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel spevák Johnny Hallyday, ktorý bol považovaný za francúzskeho Elvisa Presleyho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *