Home / šport / Ostatné športy / Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť

Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť

LAUSANNE 5. decembra (WebNoviny.sk) – Prezident Vladimir Putin oznámi rozhodnutie o účasti či neúčasti ruských športovcov na ZOH 2018 v Pjongčangu v stredu 6. decembra na Všeruskom fóre dobrovoľníkov v Moskve.

Utorkový verdikt Medzinárodného olympijského výboru o tom, že na ZOH 2018 môžu participovať iba „čistí“ ruskí športovci súťažiaci pod olympijskou vlajkou a nachádzajúci sa mimo domáceho nefunkčného a pokriveného antidopingového systému sa nepozdáva politickým a športovým špičkám v krajine. Oficiálne vyjadrenie si však Rusi nechajú na stredu.

Odporúčame:
Rusi nebudú bojkotovať olympiádu v Pjongčangu ani pod neutrálnou vlajkou, rozhodol Putin

Informuje o tom športový portál championat.com. Vladimir Putin sa ešte pred prijatím finálneho rozhodnutia MOV vyjadril, že bojkot ZOH 2018 zo strany Ruska by nebol dobrým riešením.

Zatiaľ sa k vzniknutej situácii vyjadril napríklad prezident futbalistov Lokomotivu Moskva Iľja Gerkus, a to jednoznačne záporne. „Prijaté rozhodnutie MOV je diskriminácia našich športovcov. Podľa môjho názoru by sme nemali cestovať na zimné olympijské hry,“ uviedol Gerkus.

Viac k témam: Rusko, Vladimir Putin, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *