Home / SLOVENSKO / Kaliňák hovorí o love na jeho osobu, Matoviča označil za daňového podvodníka a útočil aj na Rajtára

Kaliňák hovorí o love na jeho osobu, Matoviča označil za daňového podvodníka a útočil aj na Rajtára

BRATISLAVA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) dlho uvažoval, prečo je taká poľovačka zo strany opozície na jeho osobu. Začal tým svoje vystúpenie v pléne parlamentu počas mimoriadnej schôdze, na ktorej sa opozícia pokúša o jeho odvolanie. Podľa neho sa v posledných štyroch rokoch neudialo nič zásadné, prečo by ho mali odvolávať.

Vo viac ako hodinovom vystúpení Kaliňák spomenul viaceré príklady, v ktorých navrhovateľ vyslovenia nedôvery poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár klame. V návrhu na odvolanie Kaliňák našiel asi dvadsať klamstiev, ktoré v ňom Rajtár uviedol. Svoje vystúpenie Kaliňák uzavrel tým, že opozícia pokusom odvolať Kaliňáka chce prekryť svoje vlastné zlyhania.

Odporúčame:
V parlamente budú odvolávať Kaliňáka, opozícia mu vyčíta viaceré kauzy

Dôvodom odvolávania je podľa Kaliňáka Rajtárovo „osobné hlboké zlyhanie“. „Pán Rajtár je klamár, zbabelec a podvodník,“ povedal. „Vy vlastne vysokú školu nemáte. Píšete si titul zo školy, ktorá je špecialista na dištančné vzdelávanie,“ povedal s tým, že pôsobil v dozornej rade Slovenskej konsolidačnej za Radičovej vlády.

„Podvádzal, lebo mal mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa,“ uviedol. „Pochopil som, prečo jeho ekonomické hodnotenia majú také fatálne chyby. To, že zneužil dôveru, že má vysokoškolské vzdelanie, je vec, ktorá vykresľuje jeho charakter,“ dodal minister.

Kauza bankový účet

Rajtár je podľa Kaliňáka aj absolútny zbabelec, lebo svojho asistenta Filipa Rybaniča na trestný čin naviedol, keď si pozrel bankový účet ministra.

„Poslanec Rajtár bol prvý, ktorý informácie z banky zverejnil sfalšované a pozmenené,“ vyhlásil s tým, že na účte bola jedna platba za jeho obchodný podiel. „Z účtu odišlo 430-tisíc na účet človeku, ktorý takéto peniaze niekedy do firmy vložil,“ povedal Kaliňák. Zároveň si stojí za tým, že hodnota podielu firmy B.A.Haus, ktorú kúpil od podnikateľa Ladislava Bašternáka, bola osemtisíc eur.

Odporúčame:
Fico poslal Kiskovi list s pohľadávkou, žiada ho zaplatiť 990-tisíc eur za lety špeciálom

„Rajtár klame aj vtedy, ak tvrdí, že som popieral kontakty s Ladislavom Bašternákom. Stále tvrdím, že ho poznám a niekoľko rokov som ho nevidel. To, čo som povedal, je pravda aj po jeden a pol roku. Rovnako klamal, aj keď povedal, že som oklamal celý národ. Žiadne peniaze som od pána Bašternáka ani sprostredkovane neprijal,“ vyhlásil.

Keď bol Rajtár v dozornej rade Slovenskej konsolidačnej podľa Kaliňáka v roku 2012 schválil predaj pohľadávky za 18-tisíc eur, ktorá bola vo výške štyri a pol milióna. „To je Bašternák čistý amatér proti Vám. Jediným súhlasom ako člen dozornej rady ste schválili predaj pohľadávky za 18-tisíc eur. Ako chcete voličom vysvetliť, že vy ste ten, čo chce chrániť peniaze daňových poplatníkov?“ pýtal sa minister.

Matoviča označil za daňového podvodníka

Kaliňák obhajoval napríklad výstavbu Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Podľa neho v tomto prípade nebol porušený zákon. „My sme postavili najmodernejšie klientske centrum. Vy ste ho nepostavili, takže rozumiem vašej žiarlivosti,“ odkázak Kaliňák opozícii ako další z pozitívnych krokov jeho rezortu.

Na margo korekcií za obstarávania Kaliňák uviedol, že rezort od Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) nedostal pokuty za vlády Kaliňáka. „Pokutu nám neudelil. Je to pravda, ktorá Vám nevyhovuje,“ uviedol s tým, že korekcie, ktoré musí ministerstvo zaplatiť, nie sú pokuta.

Kaliňák za daňového podvodníka označil poslanca NR SR za OĽaNO Igora Matoviča, ktorý podľa neho predal svoju firmu na bieleho koňa. Kaliňák apeloval na Rajtára, že by sa mal pýtať aj na takéto konanie.

„Čo je skutočný dôvod odvolávania? Že polícia predvolala Igora Matoviča?“ pýtal sa Kaliňák. Pripomenul aj prezidenta Andreja Kisku, na ktorého tiež padá tieň podozrenia. „Máme tu regulárnych daňových podvodníkov,“ povedal.

Viac k témam: Andrej Kiska, Igor Matovič, ministerstvo vnútra SR, Národná rada SR, Robert Kaliňák
Zdroj: Webnoviny.sk – Kaliňák hovorí o love na jeho osobu, Matoviča označil za daňového podvodníka a útočil aj na Rajtára © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *