Home / šport / Tenis / Kristína Kučová po vyše polročnej absencii mieri na turnaj v Sydney

Kristína Kučová po vyše polročnej absencii mieri na turnaj v Sydney

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Kristína Kučová (27) začne novú sezónu v januári na turnaji WTA v Sydney.
Bude to pre ňu obnovená premiéra po vyše polročnej nútenej pauze zavinenej operáciou pravého kolena a z toho plynúcej potrebnej rehabilitácie.

Nechala si zmraziť renking

Neskôr by nemala chýbať ani na prvom grandslamovom vrchole Australian Open v Melbourne. A to aj napriek tomu, že momentálne figuruje až na 247. priečke rebríčka WTA vo dvojhre.

Odporúčame:
Dominika Cibulková chce v novej sezóne skúsiť niečo nové

Ešte pred operáciou pre SITA uviedla, že si nechala zmraziť renking a po návrate bude figurovať na 95. mieste, preto si bude môcť zahrať v Melbourne Parku.
Oba základné údery obojručne hrajúca mladšia zo sestier Kučových bola v minulosti najvyššie na 71. pozícii vo svetovom renkingu WTA. „Plánujem vyskúšať kvalifikáciu v Sydney a následne sa presuniem do Melbourne, kde si zahrám hlavnú súťaž,“ potvrdila Kristína Kučová pre portál tenisovysvet.takurcitee.sk.

Naposledy hrala na Wimbledone

Rodená Bratislavčanka v aktuálnej sezóne odohrala len 20 zápasov. Zatiaľ naposledy sa súťažne predstavila na Wimbledone, kde v 2. kole prehrala so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou /1:6, 0:6/. Po turnaji na londýnskej tráve sa rozhodla podstúpiť artroskopický zákrok v Nemecku.
Aktuálne sa už vrátila do tréningového procesu a postupne zvyšuje dávky v kondičnej aj hernej príprave. „Trénujem s kondičným trénerom Gabom Baranom a sparingom Dominikom Šprochom. Dva týždne som bola v Tatranskej Lomnici, momentálne trénujem v Bratislave,“ dodala K. Kučová pre portál tenisovysvet.takurcitee.sk.

Viac k témam: Kristína Kučová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Kristína Kučová po vyše polročnej absencii mieri na turnaj v Sydney © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *