Home / KULTÚRA / Divadlo / Slovenské divadlá sú pre koronavírus stále zatvorené a svoje aktivity premiestnili do online priestoru

Slovenské divadlá sú pre koronavírus stále zatvorené a svoje aktivity premiestnili do online priestoru

7.5.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenské divadlá premiestnili svoje aktivity do online priestoru. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka projektu Rok slovenského divadla 2020 Eva Fačková.

Divadlá sú pre mimoriadnu situáciu spôsobenú koronavírusom zatvorené od 10. marca do odvolania. Rôzne podujatia a predstavenia sa tak premiestnili na webovú stránku rokdivadla.sk.

Nová situácia

Webová stránka slúžila prvé tri mesiace roku 2020 ako informačný kanál o podujatiach, ktoré slovenské divadlá, združenia, inštitúcie či jednotlivci pripravili pri príležitosti celoslovenského projektu Rok slovenského divadla 2020.

Viac o téme: Koronavírus

Keďže spoločenská situácia sa zmenila a divadlá museli zavrieť svoje brány, premýšľali sme nad tým, ako im v tejto situácii aspoň čiastočne pomôcť. Rozhodli sme sa preto na webe rokdivadla.sk vytvoriť osobitnú sekciu, ktorá informuje o online aktivitách jednotlivých divadiel,“ vysvetľuje Vladislava Fekete, riaditeľka Divadelného ústavu, ktorý zároveň koordinuje projekt Rok slovenského divadla 2020.

Pre deti i dospelých

Divadlá a iné kultúrne inštitúcie poňali mimoriadnu situáciu kreatívne a rozhodli sa priblížiť k potenciálnym návštevníkom. Okrem iných aktivít zverejňujú záznamy svojich derniérovaných predstavení.

Herci sa deťom, ale aj dospelým prihovárajú zo svojich domovov počas rozličných čítaní, čím sa im snažia spríjemniť dlhé chvíle strávené doma. Niektoré z inštitúcií vytvárajú vedomostné kvízy, súťaže, nahrávajú podcasty a svoje aktivity z dosiek vo veľkom presunuli na sociálne siete,“ informuje Fačková.

Na podstránke s názvom Online predstavenia si záujemcovia o divadlo môžu pozrieť informácie o jednotlivých divadlách, zároveň sa priamo prekliknúť na ich stránky na sociálnych sieťach a webové stránky, kde sa o ich aktivitách v súčasnosti dozvedia viac. Uvedená podstránka je dostupná na webovej adrese tu.

Viac k témam: divadlo, Koronavírus, Rok slovenského divadla 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské divadlá sú pre koronavírus stále zatvorené a svoje aktivity premiestnili do online priestoru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Asociácia súčasného divadla oznámila nominácie na ocenenia 26. ročníka Divadelných ocenení sezóny – Dosky 2023

Dosky sú ocenením tvorivých činov v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku vo všetkých žánroch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *