Home / SVET / Pre výbuch sopky Mount Agung zavreli letisko na Bali

Pre výbuch sopky Mount Agung zavreli letisko na Bali

BRATISLAVA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje, že letisko na Bali je momentálne zavreté. Dôvodom sú opakované výbuchy sopky Mount Agung na Bali. Národná agentúra pre manažment katastrof Indonézie dnes zvýšila úroveň výstrahy na štvrtý, najvyšší stupeň.

Zriadili EU consular help desk

Ako sa uvádza na stránke slovenského rezortu diplomacie, prepravné obmedzenia hlásili aj z letiska na Lomboku. Situáciu monitorujú a prehodnocujú každých šesť hodín.

Od nedele 26. novembra je na druhom poschodí medzinárodného letiska v Denpasare na Bali zriadená EU consular help desk, ktorá je pripravená podať informácie a rady cestovateľom z európskych krajín.

Núdzová linka v Jakarte

Ako sa ďalej píše na stránke ministerstva, veľvyslanectvo v Jakarte odporúča slovenským turistom na Bali a Lomboku, aby sledovali aktuálny vývoj situácie prostredníctvom miestnych médií a úradov a riadili sa ich pokynmi. Na Bali platí zákaz pohybu v uzavretom okruhu 7,5 km od kráteru sopky.

Prípadné zmeny v cestovných plánoch odporúčajú konzultovať s cestovnou agentúrou, leteckým prepravcom či operátorom. V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať núdzovú linku veľvyslanectva v Jakarte. Zároveň vyzývajú slovenských občanov, aby v prípade cestovania do uvedených oblastí využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke ministerstva.

Viac k témam: Bali, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, sopka Mount Agung
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre výbuch sopky Mount Agung zavreli letisko na Bali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čínsky prezident Si Ťin-pching chce užšie obchodné vzťahy so Spojenými štátmi, stretol sa s americkými podnikateľmi

Čínsko-americké vzťahy majú vplyv na budúcnosť a osud ľudstva, povedal čínsky prezident.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *